Momentálně paní Lada nabízí neuvěřitelných 48 druhů bylinných i ovocných sirupů, které jsou vyráběny ručně, a to z lokálních surovin. Přesný postup výroby nám paní Lada neprozradila, protože se jedná o starou rodinnou recepturu, nicméně naznačila, že v případě ovocných sirupů ovoce rozmixuje a propasíruje, díky čemuž pak mají velký obsah dužniny. Bylinné sirupy získává výluhem z bylin a cezením.
My ochutnali několik druhů jako meruňkový, borůvkový s mátou, brusinkový nebo lipový. Naše srdce si ovšem získal sirup tymiánový, který ve spojení s horkou vodou neměl konkurenci. Malým tajemstvím je, že ve fázi příprav je nová příchuť sirupu. Jaká to bude nevíme, ale už teď se nemůžeme dočkat, až ji ochutnáme.
Samotné využití sirupů je nepřeberné. Od osvěžujících limonád v horkém létě a horkých nápojů v zimních měsících je můžete použít pro ochucení kaší či jogurtů. Skvěle fungují jako doslazování smoothies nebo přesnídávek. S jejich pomocí vyrobíte i zmrzlinu nebo mléčný koktejl. Výborně fungují i jako marináda různých druhů mas. Tak který vyzkoušíte jako první?