Asi si dokážete představit, že paštiku můžeme udělat z lecčeho. Slyšeli jste ale o kapří paštice? Pro nás to byla novinka, když jsme se ní seznámily, ale pak to byla láska na první ochutnání. Tím spíš, že kapr je nejvýznamnější druh chovaný v rybnících na našem území a tradice rybníkářství v Česku sahá až do 12. století.
Na farmě v Poříčí se toho nebáli a chytili příležitost za pačesy. A protože jsou jak milovníci dobrého jídla, tak dlouholetí chovatelé kaprů, vzniklo z toho jediné – kapří paštika. Podobu a chuť prý ladili 5 let, což se ale více než vyplatilo. Díky tomu si můžete tento jedinečný gurmánský zážitek vychutnat i vy!
Žádný lepek, umělé přísady nebo kosti. Jen jemné kapří maso, přírodní antioxidanty a omega 3 mastné kyseliny. Kapři z farmy v Poříčí žijí celý svůj život v čisté vodě, která je bohatá na živiny. A protože je voda v rybnících na Vysočině chladnější (díky vyšší nadmořské výšce), kapři si se svým růstem dávají pěkně na čas a jejich maso je tak lahodnější.
Není náhodou, že kapří paštika dostala světové ocenění Red Dot Award 2019 v kategorii Packaging Design. Dalším úspěchem byl zisk britské gastronomické ceny Great Taste 2020 v kategorii Rybí paštiky a terinky. Tak co, uchutnáte i vy?